om du har kokat fisk och får buljong, så kan man göra en "falsk" majonnäs, som är mindre fet än den äkta. Här är receptet:
Kokt majonnäs, 4-6 portioner
1-2 msk smör
3 msk mjöl
2-3 dl fiskbuljong alt. vatten
1 st äggula
1 dl olja
senap, salt, vitpeppar, vinäger alt. citronsaft
(½-1 dl grädde)
Fräs matfett och mjöl, tillsätt buljong och låt såsen koka 3-4 minuter. Sätt till en äggula utrörd i lite vatten. Smaksätt såsen så, att den har ungefär samma smak som majonnäs. Rör till sist i oljan. Lite grädde kan blandas i, om såsen önskas tunnare. Denna sås är billigare och mindre fet än äkta majonnäs.
torsdag 11 juni 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Intressant, den passar säkert fint till skaldjursanrättningar.
Ha en bra sommar!
Tack detsamma!
Skicka en kommentar